scan eller postforsendelse

Digitalisering på bestilling

Bestil danske bøger som er trykt for mere end 100 år siden som pdf

Alle registrerede lånere har mulighed for uden beregning at bestille pdf-filer af bøger der er udgivet for over 100 år siden

Sådan gør du

For at bestille en pdf skal du først finde bogen ved at søge den frem i vores bibliotekssystem. Hvis en bog kan bestilles som pdf uden beregning, har den en knap, der hedder "Kopi/digitalisering". Opdager du bøger med danske eller dansk-relaterede materialer trykt mellem 1701-1921 uden knappen ”Kopi/digitalisering”, kan du skrive til os og spørge om muligheden for at få lavet en pdf af bogen.

Du får automatisk tilsendt link til pdf-filen i en søgbar, digital gengivelse (faksimile) i farver, når digitaliseringen er gennemført.

Digitaliseringen gøres tilgængelig for alle

Samme link vil efter digitaliseringen kunne ses i bibliotekssystemet, således at bøger, som én gang er digitaliseret, er online tilgængelige for alle brugere. Hver bruger kan bestille fem pdf-filer uden beregning pr. måned.

Ophavsretlig beskyttelse

Da en del af værkerne, der kan bestilles, kan være ophavsretligt beskyttede, må pdf-filen kun bruges til personlig brug. Hvis ophavsmanden er død for mere end 70 år siden, er værket fri af ophavsret (public domain), og så kan værket bruges frit. Hvis der er flere ophavsmænd, gælder den længstlevendes dødsår. Husk altid at kreditere ophavsmanden.

Projekt støttet af Kulturministeriet

DOD - Danske bøger on Demand 1701-1900 startede i november 2012 som et projekt støttet af Kulturministeriet. Projektperioden løb frem til 2014, og servicen var så populær, at vi besluttede at gøre den permanent. Siden er servicen udvidet til også at omfatte noder samt bøger trykt frem til 1921. Har du spørgsmål til servicen, er du velkommen til at kontakte Det Kgl. Bibliotek.