Levering af artikler og bøger

Som DAB-låner kan du få online adgang til betalingsbelagte artikler og e-bøger. De trykte bøger kan afhentes fra ventehylde på Det Kgl. Biblioteks lokationer eller sendes direkte til din arbejdsplads.

Fjernadgang eller gratis levering 

Som låner ved Det Administrative Bibliotek (DAB) har du en helt unik mulighed for at skaffe dig adgang til forskning. Det gælder både betalingsbelagte tidsskrifter, ebøger eller trykte bøger eller artikler.

Vi tilbyder forskellige adgangsmåder - alt efter hvilket materiale du ønsker:

  • Det Kgl. Bibliotek har forhandlet en bredt dækkende licensaftale for DAB lånere med centrale udbydere, og kan således tilbyde centraladministrationens ansatte fjernadgang til artikler og e-bøger fra de væsentlige spillere på markedet. DAB tilbyder diverse databaseadgange eller tjek om DAB har købt licens til et bestemt tidsskrift. Licensaftalerne betyder, at du fra din arbejdsplads kan tilgå en lang række internationale artikler. Du kan ved søgning i biblioteksdatabasen umiddelbart se om der er online adgang, så snart du er logget ind. Anvender du hellere Google scholar i din litteratursøgning, så er der også mulighed for, at få Google scholar til at vise et link til DAB’s fuldtekster. Følg vejledning
  • DAB har et velfungerende samarbejde med andre biblioteker i mange lande, og vi deltager i lånesamarbejdet mellem biblioteker. Det betyder, at vi let skaffer materialer, som DAB ikke har købt licens til fra andre biblioteker. Bestillingen kan foretages via bibliotekssystemet eller send en mail med bestillingen til dab@kb.dk.
  • DAB har også en samling af fysiske materialer. Det vil sige bøger, rapporter, kommissionsbetænkninger og diverse andre materialer. Se her hvilke emner den fysiske samling dækker. Materialer kan bestilles via bibliotekssystemet til levering på din arbejdsplads. Bestilte materialer findes frem dagligt, udlånes til dig og afsendes herefter. Hvis arbejdspladsen ligger i København, så leverer vi via vores kørselsordning, men er arbejdspladsen længere væk leveres via post. Kan du ikke finde materialet i DAB’s egen samling så send en mail til os (dab@kb.dk) eller foreslå indkøb af titlen

Professionel litteratursøgning

Har du brug for hjælp til din søgning, kan du læse generelle tips til litteratursøgning eller du kan booke en bibliotekar til at foretage søgningen for dig.