Informationsservice

Det Kgl. Bibliotek tilbyder ansatte i ministerier, styrelser, departementer og direktorater en professionel og specialiseret biblioteksservice gennem DAB.

Gratis informationsservice for alle ansatte i centraladministrationen

Er du ansat i ministerier, departementer, styrelser og direktorater, så tilbyder Det Kgl. Bibliotek en professionel og hurtig biblioteksservice. Det Administrative Bibliotek (DAB) er Det Kgl. Bibliotek biblioteks særlige videnscenter for de ansatte i centraladministrationen.
 
Som låner hos os kan du f.eks.:
  • låne bøger og tidsskrifter fra bibliotek og få leveret fotokopier eller indscanninger af tidsskriftsartikler, love mv. direkte i din mailboks
  • få leveret materiale, som biblioteket ikke selv har, fra andre andre biblioteker i både ind- og udland
  • bruge dit log ind til bibliotekets base til at få online adgang til elektroniske tidsskrifter, udenlandske ebøger, og en del licensbelagte databaser. Herunder OECD's udgivelser og statistikker adgang til e-ressourcer.
  • benytte www.dab.dk til at finde og bestille litteratur. Du kan også forlænge lånetiden på det materiale, du har lånt helt uden at forlade dit kontor.
  • få udført informationssøgninger, f.eks. finder og leverer vi love og lovforarbejder inden for dansk lovgivning, EU-lovgivning og øvrige landes lovgivning
  • gøre brug af biblioteket med dets referencesamling, håndbogssamling samt tidsskrifter og ikke mindst bøger. Bibliotekets fysiske samling dækker diverse emner, men DAB tilbyder også en en unik samling af statslige myndigheders digitale publikationer statslige publikationer.
  • På biblioteket er der desuden mulighed for søgning i licensbelagte databaser via de opstillede pc'ere. Der er ligeledes kopimaskiner til rådighed.

Svar- og leveringstider

E-mails til dab@kb.dk besvares senest en time efter modtagelse. E-mails sendt til biblioteket uden for åbningstiden besvares gerne en time efter biblioteket er åbnet. 
 
Materiale fra egen samling udbringes med vores kørselsordning til arbejdsadresser i Københavnsområdet. Til lånere med arbejdsadresse i resten af landet afsender vi normalt bestillinger samme dag med PostNord. Her er leveringstiden for breve 5 dage og for pakker 2 dage. Materiale fra andre biblioteker bestilles samme dag eller senest dagen efter, og afsendes til låner samme dag som de er modtaget ved DAB.
 
Kopier af artikler fra bibliotekets egen samling af både trykt og elektronisk materiale, sendes som pdf eller brev afhængigt af de aktuelle licensbetingelser.
 
Bøger bestilt ved danske biblioteker leveres normalt efter 3-4 dage og artikler efter 2 dage. Bøger bestilt ved udenlandske biblioteker leveres normalt efter 5 dage og artikler ligeledes efter 5 dage.
 
Gør det nemt for dig selv - Brug DAB